Mivel mérhető meg az anyagcseretípus?

Petra+Balázs mérés képA mérés a német szabadalmú EVA 3000 orvostechnikai eszköz segítségével történik, amit dr. Klaus D. Holzrichter orvos-természetgyógyász fejlesztett ki.

A mérés során a gépben lévő tesztanyagokat csuklópánton keresztül elektromágneses impulzusok formájában bejuttatjuk a szervezetbe. Ezek az impulzusok eljutnak a központi idegrendszerbe, ahol  válaszreakciót váltanak ki, ami egy úgynevezett karhosszúság reflexben nyilvánul meg.

Ez azt jelenti, hogy a gép valójában feltesz egy kérdést, és az ember teste válaszreakciókat ad úgy, hogy a váll jobb vagy bal oldalán a hátsó izom ellazul. Ennek hatására az egyik kar érezhetően megnyúlik, ezt az izomtónus változást pedig a mérést végző személy érzékeli.

Ez feltétlen reflex, amit tudatosan nem tudunk befolyásolni. A mérési eljárás hasonlatos a hazugságvizsgálóhoz.

Az így kinyert értékeket betápláljuk a speciálisan kifejlesztett szoftverbe, amelynek segítségével készítjük el az egyénre szabott táplálkozási programot és sportajánlást.

A mérést és tanácsadást magasan képzett, nemzetközi vizsgával rendelkező profi szaktanácsadó végzi.

Hogyan zajlik a mérés?

Első lépésként feltérképezzük a jelenlegi táplálkozási szokásokat és életmódot kérdőív segítségével.

Ezt követi a műszeres mérés, amely alapján meghatározzuk a genetikai táplálkozási típust és egyéni sajátosságokat. Majd testösszetétel-mérés következik, megállapítjuk a testtömeget, testzsírszázalékot, izomszázalékot. A testösszetételt mérő monitorra mezítláb kell felállni. Ezután a szoftver tápanyag kalkulációt végez, majd összeállítjuk, hogy a mért adatok alapján mennyi kalóriát kell bevinni minden nap, és azt hogyan kell elosztani a napszakok folyamán.

mérés metodic

A kiértékelés és tanácsadás során megtudjuk, hogy a mérési eredmények alapján hogyan kell a táplálkozási szokásokon változtatni.

Az anyagcseretípus-mérést többféle szolgáltatási csomagban lehet igénybe venni, attól függően, milyen a test jelenlegi állapota, és milyen változtatásokat szükséges elérni.

Mit tudhatunk meg magunkról a mérést követően?

  • a jelenlegi táplálkozás és életmód hatására milyen a sejtek vitalitási szintje
  • a megállapított típus alapján melyek azok az ételek, amelyeket ajánlott enni, és amelyek segítik a szervezet optimális működésének helyreállítását
  • típus alapján melyek azok az élelmiszerek, amelyek túlzott fogyasztása garantáltan a vitalitás csökkenéséhez (sejtszintű éhezés) és a test eldeformálódásához, túlsúlyhoz vagy soványsághoz vezetnek
  • melyek azok a tápanyagok – fehérjék vagy szénhidrátok -, amelyekből arányokban többet lehet enni
  • van-e olyan élelmiszer, amire a test érzékenyen reagál
  • mennyire vagyunk kitéve a cukorbetegség rizikójának
  • milyen testmozgás segíti elő az ideális testösszetétel elérését

Mérésre bejelentkezés: +36 (30) 7 212 717

Fehér Judit Emese vezető szakértő

6723 Szeged, Hajós u. 4/b.