Írja meg történetét, vagy hagyjon üzenetet!

Mikina Lajosné - 2014. július 28. hétfő, 16:07

Mikina Lajosné (57 éves)

 

Ha valaki korábban azt mondta volna nekem, hogy sikerül leszoknom a kávéról, az édességről, az állandó nassolásról, lefogyok 14 kg-ot, s mindezt úgy, hogy közben a közérzetem, energiaszinten jobb, mint 30-40 évesen, annak egy szavát sem hittem volna el. Mára fordult a kocka: most én próbálom az embereket, a körülöttem élőket meggyőzni afelől, hogy igenis létezik hosszú távon is tartható fogyás, mely egyben életminőségünk gyökeres pozitív változását is okozza. Már tudom: a Metodic az egyetlen út az ideális testsúly eléréséhez, megtartásához és a testi-lelki egészséghez. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Csősz Barbara - 2014. július 28. hétfő, 16:04

Csősz Barbara (22 éves, Fülöpszállási lakos)

 

12 éve küszködöm I-es típusú cukorbetegséggel, s annak összes létező, negatív velejárójával. Fél évvel ezelőtt annyira rossz állapotban voltam, hogy már csak pislákolt bennem az életkedv – utolsó esélyként azonban még elmentem Metodic anyagcseretípus mérésre. Életem legjobb döntése volt. A korábbi 19,8 %-os HgB a1c értékem (ami az orvosom szerint átlag 60-as vércukor értékeket jelent, így valójában az élettel összeegyeztethetetlen) 9,6%-ra csökkent! Végre megállt a rohamos és kétségbeejtő hízásom, sőt, már fogytam is! Nem vagyok állandóan éhes, eltűntek a pattanások az arcomról, nem ödémásodnak a végtagjaim, nincs rendszeres, kínzó fejfájásom, energikusabb vagyok, elkerülnek a betegségek, nem romlik a szemem és javult a koncentrációs képességem. Egyszóval új emberré váltam! A programot egész életemben folytatni fogom, sőt, még a gyerekeimet is ebben a szellemben fogom felnevelni. Teljesült a legnagyobb vágyam: végre cukorbetegként is teljes értékű életet élhetek. Köszönöm Metodic!

Juhász Julianna - 2014. július 28. hétfő, 16:02

Juhász Julianna (48 éves, Abonyi lakos)

 

Egészség visszanyerése, energikusság elérése, fogyás – ezzel a három kitétellel vágtam bele a Metodic-ba. Azonnal ráéreztem a rendszer működésére, s egy heti méricskélés után, már szemmértékre pontosan tudtam, miből, mennyi és milyen összeállításban jó nekem. Nincs könnyű dolgom, hiszen óvodában dolgozom, ahol szinte semmit nem tudok megenni, így magam gondoskodom mindhárom étkezésemről. De szívesen teszem, mert megtapasztaltam, milyen hálás a szervezetem, ha olyan tápanyagot adok neki, ami valóban minőségi „üzemanyag” számára. Az új életformámnak köszönhetően normalizálódott a vércukorszintem, így nem kell gyógyszert szednem, sokkal jobb az emésztésem, egy energiabomba vagyok és 3 hónap alatt 10 kg-ot fogytam!

Szombati Tiborné - 2014. július 28. hétfő, 16:02

Szombati Tiborné (49 éves, Kecskeméti lakos)

 

Amióta az eszemet tudom, fogyókúrázom, az összes létező, önsanyargató diétát kipróbáltam. Ennek köszönhetően a testsúlyom tág határok között, folyamatosan változott, soha nem sikerült a számomra ideális súlyt megtalálnom, s legfőképp megtartanom. Nem csoda, hiszen - tévesen - azt a módszert alkalmaztam, amit a legtöbb, fogyni kívánó ember: sanyargattam a testemet, s ezzel együtt a lelkemet is. A Metodic mérés során aztán fény derült az igazságra: mit, hol rontok el. Megtudtam például, hogy a táplálkozási típusom szerint nekem jók a vörös húsok, a hormontípusom alapján viszont kifejezetten hízok a rendszeres fogyasztásuktól. Ez egyike azoknak a zsákutcáknak, melyekbe a Metodic nélkül mindig besétáltam volna… Részletes útmutatót kaptam a saját testemhez, amit gőzerővel alkalmazni kezdtem. Átálltam a 3x-i étkezésre, megtanultam az arányaimat főzés közben alkalmazni, a receptjeimet „metodic-osítottam”, elhagytam a nekem hizlaló ételeket, s igyekeztem a számomra jótékony élelmiszerekkel megtölteni a konyhát. S mi lett az eredménye? Fél év alatt 10 kg-ot fogytam, úgy, hogy közben kicsattantam az energiától. Teljesen átalakult a testem, végre onnan fogytam, ahonnan mindig is akartam, a hasamból, s mindezt tartani is tudom. Ami viszont a legjobban tetszett nekem benne, hogy nem kínkeserves, lemondásokkal teli út vezetett a mostani külsőm eléréséig, hanem mindvégig jókedélyű, rendkívül energikus voltam, s az evés is örömforrás maradhatott. Nincs olyan ismerősöm, barátom, aki ne illette volna vagy illetné dicsérő szavakkal az elmúlt fél év munkájának gyümölcsét. A Metodic az egyetlen program, ami valóban egy életen át tartható és az egész embert - az egyéni sajátosságaival együtt - figyelembe veszi.

Németh Zsófia - 2013. december 08. vasárnap, 17:31

Ami számomra a legfontosabb és amiért ajánlom mindenkinek, aki ki szeretné próbálni:
•    megismertem azokat az ételeket (összetevőket), amik a szervezetem számára jó hatással vannak,
•    jobban odafigyelek az egészséges étrendre,
•    nem eszem túl magam, akkor sem maradok éhes ,
•    a térdízületem alig fáj, amióta a Metodic- kal étkezem
•    jó volt kipróbálni egy újat, ami bejött
•    nem félek annyira a fürdőruhás időszaktól,
•    jobban érzem magam a bőrömben testileg és lelkileg is
•    a múlt év vége számomra nagyon nehéz volt, de ennek ellenére bírtam

Németh Zsófia

Illyés Margit Júlia. - 2013. december 08. vasárnap, 17:30

Örömmel tudatom, hogy 5 hét alatt 7 kg-ot fogytam.
Megszűntek a:légzési, vérnyomás ingadozási és térképnyelvi problémáim, savtúltengésem. Javult a látásom is. Köszönöm, hogy segítenek.

Illyés Margit Júlia.

dr. Erdei Judit - 2013. december 08. vasárnap, 17:30

Köszönöm, hogy részt vehettem a számomra igen érdekes és élvezetes előadáson, amit másodszor is jó volt meghallgatni .
Orvosi képzettségem van, és ennek ellenére is sok számomra új ismeretről hallottam az előadáson, ami nem szerepelt az orvosegyetemi kiképzés tananyagában. Ez a fajta megközelítés valóban tudományos, élettani ismeretekre épül, az egyéni adottságok figyelembe vételének köszönhetően egyénre szabott ,ennek köszönhetően eredményes, és alapjaiban különbözik a magazinok oldalain nagy számban megtalálható különböző tudománytalan fogyókúra receptektől, amelyeknek a némelykor szélsőségekig menő alkalmazása az egészségre nézve akár már komoly veszélyeket is magában rejthet .
Természetesen ajánlani fogom a környezetemben élő embereknek .

dr. Erdei Judit

Tóth Noémi - 2013. december 08. vasárnap, 17:28

Az anyagcseretípus mérésével kapcsolatban teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel. A módszer hatásos, illetve tökéletesen bevált számomra. Ugyan még olyan sok idő nem telt el, de 1 hónap alatt közel 10 kg súlyvesztéssel járt. Egészségügyi állapotom nagymértékben javult. El tudtam hagyni a vérnyomáscsökkentő gyógyszeremet, és az emésztési problémáim is megszűntek. Az ismerőseimnek is javasoltam ezt a mérést, hiszen nagyon hatásos nekem. Természetesen a hatásfokot növeli, hogyha megfelelő táplálkozási étrendet követünk, illetve szigorúan betartjuk azt. E kettő kombinációja eredményezi a 100%-os eredményt.
Negatív észrevételeim nem voltak, de persze azért az elején szokni kellett a változást, az új étrendet. Most már megszokta a szervezetem, és ezután is alkalmazom ezt az étrendet, életmód váltást.
Aki szeretne hatásos módszert választani, kövesse példámat! 

Tóth Noémi

Szilágyi Róbert - 2013. december 08. vasárnap, 17:04

Plusz kilók ellen vívott küzdelmem egész életemet végigkísérte. Többször is drasztikus fogyókúrába kezdtem, aminek az eredménye az lett, hogy amikor abbahagytam, a leadott 5-10 kg dupláját szedtem fel. 108-110 kg-ot mutatott a mérleg, amikor végleg megelégeltem addigi életformámat. Ekkor hallottam a Metodic-ról. Bevallom, szkeptikus voltam, miután a csapból is a csoda fogyasztó módszerek folynak. Elmentem egy előadásra és a rendszer alapgondolata, miszerint nem vagyunk egyformák, nagyon meggyőzött, és sejtettem, hogy nálam is valahol itt rejtőzhet a hiba. Miután megtudtam táplálkozási és hormontípusomat, alig vártam, áttanulmányozzam a kapott anyagokat, s végre belevágjak. Azt mondták június végén, hogy októberben 70 kg leszek, ha betartom az ajánlásokat. Kétkedtem, de lelkesedésem határtalan volt: mértem, számoltam, osztottam, szoroztam, főztem. Nyitottam az egészséges táplálkozás felé, tudatos vásárlóvá és fogyasztóvá váltam. Alig négy hónap alatt 14 kg-t fogytam, ami önmagában sem kis eredmény, hiszen korábban bármit tettem, nem mozdult a súlyom. Mindezt úgy értem el, hogy a dupláját, azaz 2000 kalóriát viszek be nap mint nap, végre nem éhezem, sőt, ízletes, tápláló ételeket eszem, tele vagyok energiával, és nem utolsósorban teljesen átalakult a testem összetétele. A Metodic valóban nem csak egy testsúlycsökkentő program, annál sokkal több: általa más lett az étkezéshez való hozzáállásom, a gondolkodásom, s ezzel az egész életem. Rég nem látott ismerősök mondják, ha összefutunk, hogy csak a fejem a régi. Az eddigi „golyó” becenevem helyett, ma már inkább „girnyónak” neveznek a barátaim. Leírhatatlan érzés ez annak, aki mindig is kövér VOLT!

Szilágyi Róbert

Spoljaric László - 2013. december 08. vasárnap, 08:12

1 hónapja jelentkeztem a mérésre. Elsődleges ok a cukorbetegségem szinten tartása volt, de titokban reménykedtem abban is, hogy pár kilót leadok. Nos, az elmúlt 1 hónapban a napi 2 gyógyszeradagot 1-re csökkentettem, hiszen a reggeli cukrom 5-6 között van. Ráadásul a titkon remélt fogyás is bekövetkezett, és egy számomra nem várt eredménynek is örülhetek, ugyanis, amióta az előírtak alapján étkezem az évek óta gyötrő emésztési problémáim is megszűntek. A mindennapjaim sokkal élvezhetőbbek, energikusabbak.
Spoljaric László, (67 éves)

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 08:13

A glikémiás index helyett, mi a glikémiás terheléssel dolgozunk, amit ki is mérünk. Ez az jelenti, hogy ha valakinek alacsony ez az értéke, akkor egy olyan speciális étrendet állítunk össze, ami kíméli a hasnyálmirigyet. Ennek eredményeként több vendégünk kigyógyult már a cukorbetegségből. A legfontosabb azonban a megelőzés! Kerüld a cukros, mesterségesen édesített ételeket és italokat.

Reviczki Zsuzsana - 2013. december 08. vasárnap, 08:11

Bevallom, a mérés és tanácsadás után kicsit össze voltam zavarodva, hisz mint kiderült, pont ellenkezőleg étkeztem, mint a szervezetem, genetikám igényelte volna. Rendszeres sportolás ellenére sem éreztem jól magam a bőrömben, és jó pár kilótól szerettem volna megszabadulni. Végső elkeseredettségemben fordultam Hozzátok, de a rendszer túl bonyolultnak tűnt számomra. Aztán újból kértem egy találkozót a tanácsadómtól, aki a kérdéseimre egyszerűen, számomra is érthetően válaszolt, így elkezdtem a nekem megfelelő táplálkozást kialakítani. Azóta sokkal jobban érzem magam, élvezem az étkezéseket, ráadásul a kilóim is apadnak. Rájöttem, ez a végállomás, hisz mostantól nem egy diétát követek, hanem úgy táplálom a szervezetemet, ahogy az mindig is szerette volna. Köszönöm a segítségeteket!

Reviczki Zsuzsana (30 éves)

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 08:12

Ne használd magad kísérleti nyúlnak! Ha nem tudod elérni a célod, fordulj szakemberhez és kérd ki a tanácsát!

Poós Ferenc - 2013. december 08. vasárnap, 08:06

Feleségem vegetáriánus lévén igyekezett engem is a saját útjára vezetni, de mivel én rendkívül kívánom a húsételeket ez nagyon nehezemre esett. Kíváncsi voltam, nekem tényleg érdemes-e vegetáriánusnak lennem. Szerettem volna a feleségemet meggyőzni arról, hogy a hús nélkülözhetetlen számomra. A mérés után nyugodtan vettem tudomásul, hogy fehérjetípusba tartozom és különösen purinban gazdag vörös húsokat bátran ehetem. Azért számos zöldséggel kombinált receptet is kaptam, így a családi béke is megmaradt!

Poós Ferenc (45 éves)

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 08:11

Hallgass belső megérzésedre, és ne erőszakolj magadra testidegen diétákat. Egy étrend akkor megfelelő, ha energikus vagy, nem éhezel és beáll az optimális testsúlyod tőle. Mivel különbözőek vagyunk, ezért másképpen reagálunk az ételekre.

Piszkátor Szilvia - 2013. december 08. vasárnap, 07:59

Számtalan diétát kipróbáltam és nem tagadom, volt, ami egy ideig bevált, de sok olyan is volt, ami egyáltalán nem használt. Így barátnőm javaslatára a biotermékekkel kezdtem el kísérletezni, viszont ez sem hozta el az általam elvárt eredményt. Internetezés közben találtam a honlapotokra, és első olvasás után tudtam, hogy ez a nekem megfelelő diéta. A mérés alatt a tanácsadó hölgy egyszerű nyelven magyarázta el nekem, hogy milyen típus vagyok és mi az, amit nyugodt szívvel ehetek és mi az, amit nem. A mérés óta 7 kg-t fogytam, ami 2 hónap alatt nem csekély teljesítmény. De nem csak a fogyás az, ami feltűnő változás az életemben. Sokkal mosolygósabb, energikusabb, életvidámabb vagyok. A munkahelyemen jobban teljesítek és a családi harmónia megtartásához sem vagyok fáradt.

Piszkátor Szilvia, 23 éves

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 07:58

A minőségi fogyás titka a testösszetétel megváltoztatása. A testzsír %-ot kell csökkenteni, az izom tömeg %-ot pedig optimalizálni. És ne feledd, enni kell, enni jó és enni lehet, csak az a nem mindegy, hogy mit és milyen arányban, típusod szerint!

Lami Eszter - 2013. december 08. vasárnap, 07:57

1 hónapja csatlakoztam a Metodic csapatához. Jelentős túlsúllyal indultam. Természetesen rögtön a méréssel kezdtük, ahol kiderült, hogy egy fehérjetípus vagyok. Beállítottuk az étkezésem, és láss csodát, egy hónap alatt, az energia szintem 20%-ról 60%-ra emelkedett, 4 kg fogytam és a testzsír százalékom 10-el kevesebb lett! :) És mindezt sport nélkül!
Lami Eszter (28 éves)

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 07:59

Pontosan meg lehet határozni a mérés segítségével, kinek mennyi az "aktív státusza". Ez azt jelenti, hogy milyen a szervezet sejtszintű energia ellátottsága. Az egészséged szempontjából a legfontosabb, hogy ez az értéked magas legyen. Az elfogyasztott ételek vagy emelik, vagy csökkentik az energia szintedet és nagyban befolyásolják sejtjeid állapotát. Mindenképpen kerüld el a feldolgozott élelmiszereket, amelyek tele vannak tartósítószerekkel, mesterséges színezékekkel és adalékanyagokkal!

Halász Sándor - 2013. december 08. vasárnap, 07:51

Sikerült 16 kilótól megszabadulnom, feleségemnek pedig helyreállt az összeomlott pajzsmirigye. Ezért szeretnénk leírni történetünket, hogy jó példaként szolgáljon másoknak is, és hogy eloszlassuk a kételyeket. 30kg túlsúllyal úgy döntöttem, hogy fogynom kellene. Nehezen bírtam a munkát, fáradékony, rossz közérzetű voltam, fájtak a lábaim. Találkoztunk a Metodic-kal. Feleségemmel beültünk és meghallgattunk egy előadást. Fölvettük a kapcsolatot a Metodic-tanácsadóval, aki elvégezte az anyagcseretípus-mérést. Kaptunk egy 35 oldalas kiértékelést és hozzá teljes étrendet. Ekkor kezdődött a változás. Már a 2. nap után jobb lett a közérzetem. Két hét után elkezdtek a kilók lefele menni.1 hónap után megszűnt a lábfájásom, és a munka se volt már olyan megterhelő. Így jutottunk el odáig, hogy 3 és fél hónap alatt sikerült 17kilót fogynom,100,6-rol 83 kg-ra. De mégis, ami számunkra a legnagyobb eredmény, hogy feleségemnek 1 év eredménytelenség után a helyes táplálkozás hatására helyreállt a teljesen leállt pajzsmirigye.
Halász Sándor 25 éves

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 07:52

Hozd magad Te is egyensúlyba. A szervezet akkor fog pozitív irányba változni, ha végre azt a tápanyagot kapja, amire szüksége van. Ekkor a test sejtszinten regenerálódik, és csodával határos változások tudnak végbemenni.

Komáromi Judit - 2013. december 08. vasárnap, 07:46

Évek óta problémám az, hogy nincs rendszeres székletem, nagyon lassú az anyagcserém. A barátnőmtől kaptam az ötletet, hogy a hashajtó tablettákat cseréljem fel a Metodic módszerre. A hormontípusokat végignézve gyanítottam, hogy én melyik kategóriába tartozom és ez a sejtésem be is igazolódott. A kapott eredményt látva, már értem a problémámat. Teljesen máshogy étkeztem, mint ahogy lehetett volna. Imádom a tejtermékeket. Azt hittem, hogy egy esti kefir, vagy joghurt jót tesz nekem. Hát, most ennek vége. A mérés óta szigorúan követem az ajánlásaitokat, és jelentős változásokat értem el az anyagcserém javítása terén!


Komáromi Judit (51 éves)

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 07:48

A lassú anyagcserének több oka is lehet. A probléma egyik fő kiváltója a kevés folyadékbevitel. Az első lépés, hogy elegendő mennyiségű tiszta vizet igyunk. Lehetőleg étkezések között, hogy ne hígítsuk fel a gyomorsavat, mert akkor romlik az felszívódás hatásfoka.

Horváth Anita - 2013. december 08. vasárnap, 07:42

Január közepén voltam nálatok először, azóta követem az ajánlásotokat. Fogytam is, de a legszembetűnőbb változásra a kozmetikusom hívta fel a figyelmemet, ugyanis szerinte a bőröm sokkal egészségesebb, mint azelőtt. Áprilisban az ismétlő mérésen kiderült, hogy a vitalitási szintem megduplázódott. És tudom, hogy ezt a Metodicnak köszönhetem!


Horváth Anita (17 éves)

Metodic jótanács: - 2013. december 08. vasárnap, 07:43

Külső megjelenésünk, kisugárzásunk, belsőkből fakad. Ha megfelelő a tápanyag ellátottsága a testnek, valósággal megfiatalodik, megszépül. Mindig kezd az alapokkal: elegendő folyadékbevitel, megfelelő táplálkozás és pihenés!