Az első érték, amit a géppel mérünk: a vitalitás. Megállapítjuk, hogy a jelenlegi táplálkozás mellett milyen sejtek ellátottsága százalékban.

25%a hozzánk érkezők átlagos vitalitása életkortól függetlenül. Ez azt jelenti, hogy sejtszintű éhezés folyik. Nem kell tehát csodálkoznunk, hogy ennyi tragikus betegség van körülöttünk, hiszen a sejtek alultápláltak, és nem képesek ellenállni a betegségeknek.

40 %alatt van a sejtszintű degeneratív elváltozások kategóriája.

60 %alatt nem sportolhatunk, mert alacsony vitalitás mellett a sport csak teher a szervezet számára.

85%-ot kell elérni, ekkor már megnyugodhatunk, hogy a szervezetünk megfelelően ellátott. A sport ekkor már emeli a vitalitást.

100%-os vitalitást mindenki legkésőbb 3 hónap alatt eléri.

A szervezet nagyon hálás. Amint elkezdünk az ajánlások szerint étkezni, a szervezetünk felszabadul a terhek alól, a mérések szerint azonnal emelkedni kezd a vitalitás. Mérés után egy hónap múlva van kontroll, ekkor megmérjük újra a vitalitást, ami a legtöbb esetben háromszorosa az eredeti értéknek.

Sejtszintű éhezés: Ha a nem a genetikai táplálkozási típusunk szerint étkezünk, a szervezetnek óriási teher a nem nekünk való ételek feldolgozása, a sejtek nem jutnak a megfelelő táplálékhoz. A súlyosan leterhelt szervezet betegségekkel és ételekre vagy valamely környezetünkben levő anyagra allergiával, intoleranciával válaszol.

Én elsősorban nem fogyni szerettem volna, hanem azt akartam elérni, hogy egészségesen és rendszeresen táplálkozhassak anélkül, hogy hízni kezdenék.
Meg is beszéltük azt, hogy kezdetben az előírt táplálékot csökkentett adagban egyem.
De én sajnos nem ezt csináltam, hanem – hogy még fokozatosabb legyen az átállás – először csak az ebédet és a vacsorát ettem a módszer alapján, délelőtt továbbra is csak gyümölcsöt ettem.
Utólag kiderült, hogy nem jól döntöttem.
Pozitív változás volt, hogy ismét jelentkezett éhségérzet, ami korábban szinte teljesen eltűnt. Ezt azzal magyaráztam, hogy a takarékon működő anyagcserém talán egy kissé “rákapcsolt”.
Igen ám, de továbbra is gyenge voltam, sőt egyre gyakrabban éreztem rosszul magam.
Végül elkezdtem a reggelit is a módszer szerint enni. Ettől a naptól tényleg mintha egy csapásra megváltozott volna minden.
Megszűnt a gyengeség és a rossz közérzet, energikusabbnak éreztem magam. Reggel teljesen kipihenten ébredek, nem igénylem az élénkítő italokat (fekete tea). Jobban bírom a fizikai terhelést, testmozgás után kevésbé fáradok.
Élvezem, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül ehetek és az étkezések után nem nehezül el a testem, mint régen.
Eleinte hihetetlen volt mindez a számomra, azt gondoltam, csak átmeneti dologról van szó. De most már eltelt annyi idő, hogy kijelenthessem: megtaláltam a legmegfelelőbb táplálkozási módszert.

Köszönettel: Ildikó

Mérésre bejelentkezés: +36 (30) 7 212 717

Fehér Judit Emese vezető szakértő

6723 Szeged, Hajós u. 4/b.